Press "Enter" to skip to content

Vælg den rigtige løbesko

Skoens design og teknologi varierer afhængigt af mærke og type. Som en generel guide til løbesko er her korte definitioner for de 3 hovedkategorier og nogle tip, når du køber dit nye par:

Hver løber skal have den perfekte løbesko, der passer godt og fungerer godt for dem. Specifikke fodtøjskarakteristika skal matche en løbers individuelle behov.

NEUTRAL

Skoene under den neutrale kategori er normalt designet med en fleksibel forfod og blød, men fast mellemsål.

Dette er de bedste typer sko, når du har tendens til at lande på ydersiden af ​​din fod. Du kan bestemme, hvor din fod lander ved at kontrollere sålerne på dine gamle sko – hvis ydersålen er udslidt, har du en tendens til at lande mere på ydersiden af ​​dine fødder.

Dette kan også være det bedste par for folk med en høj fodbue. Kontroller, om buen på de sko, du planlægger at købe, har tilstrækkelig støtte eller er stiv, især hvis du har en høj fodbue. Disse slags sko understøtter din bue mere end din ankel eller dine knæ. Du kan se, at denne type løbesko ofte har en buet sål.

STABILITET

Løbesko, der er under stabilitetskategorien, er designet til at kontrollere dine fødder fra at dreje udad, når du løber, afbalancerer din hæl og understøtter dine fødder.

Disse typer løbesko giver ekstra dæmpning og fremragende stabilitet for dine fødder, når du løber. Disse sko er til løbere, der lander på ydersiden af ​​deres hæle og let drejer foden indad (pronates), når de løber. Buen på disse sko er ikke så stiv og kan have forskellige grader af støtte.

BEVÆGELSESKONTROL

Sålerne på løbesko under bevægelsesstyringskategorien er normalt lige eller flade. Nogle designs har let buede såler, men det primære mål med disse løbesko er at holde hælen sikker og minimere pronationshastigheden, når du løber.

Be First to Comment

Skriv et svar