Press "Enter" to skip to content

Valg af de rigtige løbesko

Det er vigtigt at vælge den rigtige løbesko for at gøre din løbeoplevelse mere behagelig og smertefri. Den type sko, du vælger, afhænger meget af, om du laver fritidsaktiviteter, regelmæssig eller konkurrencedygtig løb; indendørs, vej- eller langrendsløb; samt fysiske forhold, der måtte have.

Sko størrelse er de vigtigste kriterier. Du skal købe sko, der er mindst en halv størrelse større end dine almindelige sko. Du skal også sørge for, at de er brede nok. Hvorfor? Ved landing absorberer din fod slagkraften ved at ekspandere i både længde og bredde. Hvis skoen er for lille, absorberes slagkraften ikke korrekt og overføres i stedet op på benet.

Skodæmpning er endnu et vigtigt kriterium. Støddæmpning tilvejebringes af sålen og kan også omfatte luftlommer, fjedre eller gelpuder.

Hvis du løber på indendørs spor eller langrend, kan du muligvis slippe af med mindre dæmpning, men at løbe på hårde overflader fortæller dig efter et par løb, om skoene har tilstrækkelig dæmpning. Nogle løbesko og langrendssko (selv når de er nye) har ikke tilstrækkelig dæmpning til mig.

En anden faktor relateret til skodæmpning er sålenes stivhed. Stive sålesko kan føje foråret til dit trin, men for nogle løbere (som mig) forstørrer det chokket, ligesom at løbe i bare fødder på beton eller stranden ved Daytona. Når du køber sko, skal du bøje sålerne med dine hænder for at mærke forskellen.

Be First to Comment

Skriv et svar