Trykk “Enter” for å komme videre

Velg de riktige løpeskoene

Designet og teknologien til skoen varierer avhengig av merke og type. Som en generell guide til løpesko, her er korte definisjoner for de 3 hovedkategoriene og noen tips når du kjøper ditt nye par:

Hver løper trenger den perfekte løpeskoen som passer og fungerer godt for dem. Spesifikke fottøyegenskaper må samsvare med en løpers individuelle behov.

NØYTRAL

Skoene under den nøytrale kategorien er vanligvis designet med en fleksibel forfot og myk, men fast mellomsåle.

Dette er de beste skotypene når du har en tendens til å lande på utsiden av foten. Du kan finne ut hvor foten din lander ved å sjekke sålene på dine gamle sko – hvis yttersålen er utslitt, har du en tendens til å lande mer på utsiden av føttene.

Dette kan også være det beste paret for personer med høye buer. Sjekk om buen på skoene du planlegger å kjøpe har nok støtte eller er stiv, spesielt hvis du har høy bue. Slike sko støtter buen mer enn ankelen eller knærne. Du kan se at denne typen løpesko ofte har en buet såle.

STABILITET

Løpesko som faller inn under stabilitetskategorien er designet for å kontrollere føttene dine fra å rulle ut når du løper, balansere hælen og støtte føttene.

Denne typen løpesko gir ekstra demping og utmerket stabilitet for føttene under løping. Disse skoene er for løpere som lander på utsiden av hælene og snur foten litt innover (pronert) når de løper. Buen på disse skoene er ikke like stiv og kan ha forskjellige grader av støtte.

BEVEGELSESKONTROLL

Sålene til løpesko under kategorien bevegelseskontroll er vanligvis rette eller flate. Noen design har lett buede såler, men hovedmålet med disse løpeskoene er å holde hælen sikker og minimere pronasjonshastigheten når du løper.

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar