Trykk “Enter” for å komme videre

Typer af løbesko

Trenere:

Tyngre sko med mye demping. Disse er all-around joggesko til hverdags. De fleste av disse skoene er designet for å korrigere gangen til folk som pronerer eller rygger for mye.

Lette sko:

Dette er trenere som kanskje ikke tilbyr så mye polstring, men de veier noen få gram mindre enn vanlige trenere, og for noen mennesker er de et flott hverdagsalternativ. De har en tendens til å være mer nøytrale og retter seg ikke spesifikt mot pronater eller supinater.

Trail-sko: Noen trail-sko er litt mer enn en måte å gi føttene en aggressiv slitebane og gir ikke mye støtte, og andre har en tendens til å støtte anklene litt bedre enn en gjennomsnittlig trener. De fleste stisko har en mer aggressiv slitebane enn den gjennomsnittlige landeveisskoen. Disse skoene er ideelle for å løpe gjennom vannpytter og navigere rundt røtter og steiner.

Kryss trener:

Disse skoene har en tendens til å være tyngre enn treningssko og gir vanligvis mye mer støtte til anklene. Disse skoene er ideelle hvis du vil ha et par sko å løpe i og spille basketball eller tennis i.
Racing Flats: Lette sko som noen ganger veier halvparten så mye som en gjennomsnittlig trener, disse skoene er ideelle for racing og kan brukes på banen. Hvis du foretrekker mer av en minimal tilnærming, kan de brukes i stedet for trenere.

Pigger

Pigger ser ut som racingflater, men med metalltenner i sålene som kan gripe tak i en baneoverflate eller gress og skitt på et terrengløp. Disse skoene er lette som racingflats, men har vanligvis gjengede hull i bunnen som du kan skru inn en rekke pigger og plugger. Disse skoene er perfekte for en rask løpetur og for å opprettholde fotfeste under et terrengløp.

Minimalistiske sko

Dette er alle typer sko som er designet for løping, men som er ment å etterligne barfotløping så tett som mulig, samtidig som de gir et lite mål for beskyttelse for føttene dine. Vibram Five Fingers er et merke som har leddede tær og bæres på samme måte som hansker bortsett fra på føttene. Huaraches er en annen type minimalistisk sko som ligner en sandal. De består av en tynn såle som festes til foten og ankelen med en stropp.

Vær den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar